DEVENTER – De werkgroep van de Supportersvereniging Go Ahead Eagles die zich inzet om te komen tot een standbeeld van Leo Halle bij de Adelaarshorst organiseert op 15 december een unieke voetbalavond. De opbrengst van deze avond gaat volledig naar de realisatie van dat beeld. De mannen van het tv-programma Bureau Sport, Frank Evenblij en Erik Dijkstra, zullen deze avond presenteren waar o.a. te gast zullen zijn:

  • Bert van Marwijk (Go Ahead Eagles, Nederlands Elftal en veel meer)
  • Riemer van de Velde (iconisch oud-voorzitter Heerenveen)
  • Jan van Staa ( o.a. oud-trainer Go Ahead Eagles)
  • Dick Schneider (Go-Ahead en Go Ahead Eagles, Feyenoord, Nederlands Elftal)
  • John Oude Wesselink (Go-Ahead en Go Ahead Eagles)
  • Gerard Marsman (nu: belangenvereniging Coaches betaald voetbal)
  • Resit Schuurman (geboren en getogen in Deventer en speler van Go Ahead Eagles)

Voordat Bureau Sport van start gaat zullen de bezoekers zich eerst verzamelen in Historisch Museum De Waag (op de Brink) waar de directeur van het Deventer Verhaal, Garrelt Verhoeven en de zoon van Leo Halle (Ben Halle) een toelichting geven op waarom Leo Halle een van de iconen is van de Deventer geschiedenis. Daarna verplaatsen de bezoekers zich naar De Hip (ook op de Brink) waar ze een overheerlijke voetbalmaaltijd aangeboden krijgen.

Na het eten gaat het programma van Erik Dijkstra en Frank Evenblij van start . Deze zal ongeveer tegelijkertijd met het laatste fluitsignaal bij de wedstrijd Eindhoven-Go Ahead Eagles eindigen. Met het kopen van een kaartje verzeker je jezelf niet alleen van deelname aan een unieke voetbalavond vol met cafépraat, humor en aansprekende gasten. Maar je steunt ook de komst van het standbeeld voor Leo Halle. De kaarten kosten € 100,- per stuk en ze verkopen slechts 100 kaartjes. Dus wees er snel bij. Reserveer kaart(en) via aanmelding@sv-gae.nl o.v.v. (bedrijfs-)naam plus het aantal kaarten.