DEVENTER – Op vrijdag 5 januari 2018 is de Opening van Deventer 1250 jaar. De Welle wordt feestelijk ingericht met meerdere horecapunten, zodat er gezamenlijk geproost kan worden op het nieuwe jaar en op Deventer 1250 jaar.

Muziek, licht- en vuureffecten

Om 20:00 uur start het programma en wordt er teruggegaan naar de tijd toen het allemaal begon: het jaar 768. Middels muziek, lichteffecten en vuurwerk wordt verbeeld hoe Lebuïnus de IJssel overstak en met de bouw van een houten kerkje de fundering van Deventer legde. Een reis door de tijd volgt. De voorspoed en rampspoed die Deventer heeft gekend passeren op bijzondere wijze de revue. Rob Dekay, Deventenaar én ambassadeur van Deventer 1250 jaar, zingt zijn lied dat hij speciaal voor het jubileumjaar heeft geschreven. Het jubileumjaar wordt officieel geopend door burgemeester Heidema.

Deventer bestaat 1250 jaar

De opening vindt plaats op de Welle aan de IJssel. Preciés op de plek waar de Angelsaksische missionaris Lebuïnus in het jaar 768 voet op Deventer bodem zette, in 2018 1250 jaar geleden. Dit vieren we een jaar lang en kijken we naar het verleden, het heden en de toekomst van Deventer. 2018 wordt een fantastisch jaar vol festiviteiten voor en door Deventenaren.

Op de avond van de Opening zijn er extra fietsenstallingen beschikbaar aan de Nieuwe Markt en aan de Pothoofd bij de Wilhelminabrug. De Welle is vrijdag 5 januari de hele dag afgesloten.

Programma:
19:00 uur inloop
20:00 uur start
21:00 uur einde programma
Entree: Gratis

Kijk voor meer informatie op: www.deventer1250.nl

Vorig artikelD66 pleit voor bewustwording en gedragsverandering
Volgend artikelClubs halen 27.600 euro binnen met grote clubactie