maandag, 11 december 2023

Keizerstraat vanaf 22 januari gesloten

DEVENTER – Halverwege april 2018 gaat de straat weer open. Tussen het kruispunt Singel/Stationsstraat en de Handelskade wordt een nieuwe weg aangelegd, die de ‘kronkel’ uit het Churchillplein wegneemt. Hierdoor is de Keizerstraat onbereikbaar.

Het busstation, het Stationsplein en de Stationspleingarage zijn bereikbaar via een tijdelijke weg over de Handelskade-Leeuwenbrug. Voor een veilige doorstroom van voetgangers en fietsers, wordt een afgeschermde route aangelegd over de brug bij het station richting centrum.

Omleiding

De binnenstad en de Keizerstraat zijn bereikbaar via de Brinkpoortstraat. Deze is tijdens de afsluiting van de Keizerstraat in 2 richtingen open. Voor verkeer dat de binnenstad uitgaat, gaat tijdelijk de paal in de Pikeursbaan omlaag.

Centrumgarage bereikbaar

De Centrumgarage is bereikbaar via Brinkpoortstraat-Singelstraat. De Brinkpoortstraat is tijdelijk in 2 rijrichtingen open. Parkeren in de Brinkpoortstraat is dan niet toegestaan.

Stationsomgeving

De werkzaamheden maken deel uit van de herinrichting van de Groene Wal. Het gehele stationsgebied wordt straks groener, beter bereikbaar en veiliger. De herinrichting wordt gefinancierd door het Rijk, de provincie Overijssel, NS, Prorail en de gemeente Deventer. Meer informatie vindt u op: spoorzone.deventer.nl/groene-wal.

error: Content is protected !!