Bij veel ongevallen is sprake van verboden vuurwerk zoals mortierbommen, Bengaals vuur, Chinese rollen en lawinepijlen. Het wordt illegaal aangeboden. Wie het opslaat, neemt grote veiligheidsrisico’s met kans op massa-explosies. Om die reden pakken politie en justitie de handel, het vervoer én de opslag ervan hard aan. Mensen die weten wáár illegaal vuurwerk is opgeslagen en wordt verkocht, worden door de politie geadviseerd de anonieme tiplijn 0800-7000 te bellen. Voor eigen veiligheid en die van hun omgeving. Heeft u overlast van vuurwerk? Bel dan 0900-8844.

Veilig vuurwerk

Vuurwerk, verkocht door erkende vuurwerkhandelaren, moet voldoen aan een aantal eisen. Daarmee wordt het afsteken ervan zo veilig mogelijk gemaakt. Goedgekeurd vuurwerk is altijd voorzien van een lont, het opschrift ‘Geschikt voor particulier gebruik’ en een Nederlandse gebruiksaanwijzing. Wie deze volgt, maakt weinig kans op ongelukken. Legaal vuurwerk mag door iedereen vanaf 16 jaar op 28, 29 30 december worden gekocht en uitsluitend tussen 31 december 18.00 tot 1 januari 02.00 uur worden afgestoken

Nog één tip van de wijkagenten ruim direct na de jaarwisseling de vuurwerkresten op. Dit voorkomt dat de volgende ochtend geen ongelukken kunnen gebeuren met kinderen die ermee willen spelen. Wij wensen u gezellige en fijne feestdagen toe.

Meer informatie of contact met uw wijkagent? Vul op www.politie.nl(Mijn Buurt) uw postcode in