maandag, 11 december 2023
Foto: Drtv

Wie of wat leidt Europa door de transitie naar de Nieuwe tijd

DEVENTER – Op 16 januari een debat over het leiderschap van Europa tijdens het programma The World According to… EUROPE! bij Saxion Studium Generale.

Europakenners prof. dr. Mathieu Segers (hoogleraar Europese integratie aan de Universiteit Maastricht) en prof. dr. Ewald Engelen (financieel geograaf / columnist) delen hun perspectieven en debatteren met het publiek over de toekomst van Europa.

De Duitse Bondskanselier Merkel deed het afgelopen voorjaar een beroep op de leiders van Europa: ‘Wij, de Europeanen, moeten ons lot werkelijk in eigen handen nemen’. De urgentie om dit te doen is groot, Europa en de Europese Unie staan voor grote uitdagingen. Een Brexit, de (enorme) toestroom van vluchtelingen, de economische tegenstelling tussen Noord- en Zuid-Europa en het Euroscepticisme dat toeneemt, taaie vraagstukken waar Europa een gezamenlijk antwoord op moet vinden. Europa is in transitie. Wie of wat leidt Europa naar een nieuwe tijd?

Wanneer? Dinsdag 16 januari 2018 Hoe laat? 16.00 – 17.30 Waar? Saxion Deventer D0.07

Het programma is gratis en voor iedereen toegankelijk en wordt georganiseerd in samenwerking met Ambassade van Vrede, Deventer Internationaal, Minor Algemene Ontwikkeling. Aanmelden is niet nodig.

Voor meer informatie: www.saxion.nl/studiumgenerale

error: Content is protected !!