DEVENTER – Jacob Ensing is komend seizoen de nieuwe trainer van zaterdag 4e-klasser FC RDC. De 53-jarige Ensing was voor de voetbal commissie na het opstellen van een ‘trainersprofiel’ de ideale kandidaat om Marco Parnela op te volgen.

FC RDC is Marco Parnela zeer dankbaar voor zijn inzet in de twee seizoenen dat hij als hoofdtrainer werkzaam is geweest. Marco heeft in een moeilijke na-fusie periode met veel inzet en energie weer een goede selectie opgebouwd waar veel potentie in zit.

Jacob Ensing heeft in de afgelopen twaalf jaar zijn sporen in het amateurvoetbal meer dan verdiend. Zo speelde hij bij ACV Assen en SV Schalkhaar en behaalde hij als trainer periodetitels bij Beekbergen en Holten en wist hij met Albatross een positie in de middenmoot van de 3e klasse te behalen. Met SV Schalkhaar behaalde Jacob Ensing zijn grootste successen als trainer en promoveerde hij in twee seizoenen van de 4e naar de 2e klasse.

Tevens is Jacob Ensing coach geweest van het Nederlands Militair Elftal. FC RDC is zeer verheugd met het aanstellen van Jacob Ensing als hoofdtrainer voor 2018/2019. Met zijn ervaring, passie en beleving kan Ensing bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de jonge selectie van FC RDC. Het feit dat Ensing zich ook nauw betrokken voelt bij het tweede team, de jeugd en de Voetbal Commissie is een belangrijke factor geweest voor de club om hem aan te stellen. Jacob Ensing is woonachtig in Schalkhaar, getrouwd en heeft twee kinderen. In het dagelijks leven is hij sportinstructeur bij Defensie. Hoewel Jacob Ensing en FC RDC een overeenkomst zijn aangegaan voor één seizoen, is de intentie om langer samen te werken.