DEVENTER – Op het mooiste plein van Nederland, ook wel de huiskamer van Deventer genoemd, ligt omringd door fraaie eeuwenoude panden en monumenten het vernieuwde ‘De Heeren’, die na 10 jaar van eigenaar wisselt: Martijn Gerretsen van de Tenura Groep (Grand Café Samen en Feestcafé de Tijd.). In de basis blijft De Heeren het concept waar men al meer dan 10 jaar met veel plezier komt voor een lunch, diner, borrel of stapavond.

Joerie Bekking, de nieuwe bedrijfsleider van De Heeren en voor velen geen onbekende in de Deventer horeca vertelt: “We hebben het bestaande concept aangescherpt en natuurlijk ook naar onze eigen hand gezet. Dit ‘vernieuwde’ grand café zal zeven dagen per week (in de winter zes) geopend zijn voor de Deventenaar, maar ook de toerist zal zich er thuis voelen. Van oudsher is De Heeren en zijn voorgangers een van de uitgaansgelegenheden voor de bezoeker boven de 25 jaar oud.  Onze gast kan er niet alleen, binnen of op het terras, terecht voor een ochtendkoffie, een heerlijk lunch, borrel of diner, maar ook in het weekend. Voornamelijk op vrijdag- en zaterdag zorgen we voor een ouderwetse stapavond met een live band of eigen DJ’s. De Heeren neemt ook standaard deel aan de vele muzikale evenementen in Deventer. Ook de zondagmiddagtraditie met LIVE MUSIC wordt in ere hersteld.”

Bekking wil over de menukaart het volgende zeggen: “de kaart is gebaseerd op het concept wat willen voeren: lokaal, dus voor de Deventenaar die van een gezellige maar goede maaltijd houdt, dus hebben we gekozen voor mooie biologische en streek- en seizoensgebonden producten en dat draagt bij aan het authentieke karakter van dit bijzondere bedrijf, waar we hernieuwd aandacht hebben gegeven aan zowel “oude als nieuwe Heeren uit Deventer”. Komt dat zien!

Martijn Gerretsen, directeur van de groep en dus ook van De Heeren, vat het concept als volgt samen: Voor Drinken, Eten en Dansen is De Heeren ‘the place to be’.