DEVENTER – Op vrijdag 9 maart kunt u in het kader van NLdoet meewerken aan een groot insectenhotel in buurttuin de Plantweerd aan de Ruysdaelstraat. Dit onder leiding van de werkgroep Groen van Bewonersvereniging Zandweerd. De Bijenbeweging heeft het initiatief genomen voor deze actie. Deze actie wordt praktisch ondersteund door medewerkers van Het Groenbedrijf.

Het insectenhotel is een rustplaats voor bijen, maar ook voor andere insecten. Dit is o.a. belangrijk om insecten te laten overwinteren, zodat ze na het einde van de winterslaap kunnen gaan jagen. Ook vlinders kunnen hier hun eieren leggen. Insecten zijn belangrijk in de voedselketen, voor o.a. vogels, en voor planten. Naast het bouwen aan het insectenhotel worden er die dag werkzaamheden in de tuin gedaan, zoals het snoeien van vlinder- en lavendelstruiken, en het verwijderen van hedera. We maken er een gezellige dag van. En natuurlijk zijn leuke, creatieve ideeën voor de tuin ook welkom!

De dag is van 10.00 – 15.00 uur, maar mensen die een uurtje willen komen helpen zijn ook van harte welkom. Als we het op vrijdag niet klaar krijgen, gaan we op zaterdag 10 maart in dezelfde uren verder. U bent dan ook van harte welkom. Voor koffie en thee wordt gezorgd. Lunch kunnen mensen zelf meenemen. Voor vragen kunt u contact opnemen met Willemien Holterman van de werkgroep Groen via 06 – 26 96 78 60 of willemienholterman@home.nl