vrijdag, 19 april 2024
Foto Tilbo

GA Eagles weet weer te winnen

DEVENTER – GA Eagles heeft eindelijk weer een wedstrijd in winst omgezet. De ploeg van Jan van Staa won in eigen stadion met 2-1 van FC Oss. Op een ijzig koude avond vermaakte GA Eagles het thuispubliek in de eerste helft nog niet. Er hing daardoor ook een kille sfeer in de Adelaarshorst. FC Oss, dat nog nooit in Deventer won, kwam halverwege de eerste helft op voorsprong. Bij de tweede paal stond Oratmangoen helemaal vrij om binnen te koppen. Het pover ogende GA Eagles kwam nauwelijks tot kansen waardoor een aantal toeschouwers na een half uur al naar huis vertrok. In de tweede helft trok de ploeg ten aanval. Niet dat er goed gevoetbald werd. Echter was er strijd en dwong GA Eagles een aantal mogelijkheden af. Twintig minuten voor het einde schoot Thijs Dekker, op aangeven van Sam Hendriks, de gelijkmaker binnen. Nog geen drie minuten later moest Dean van der Sluijs met twee keer geel naar de kant. De wedstrijd kantelde in Deventers voordeel. De man meer situatie werd door de thuisploeg razendsnel uitgebuit. Centrale verdediger Rick Ketting kon uiteindelijk de winnende treffer binnen schieten na een korte scrimmage voor het doel van Oss.

Dat het vertrouwen broos is, bleek uit de slotminuten, waarin Fatih Kamaci een grote kans op de gelijkmaker onbenut liet. GA Eagles kan eindelijk weer eens drie punten bijschrijven en moet hopen in een positieve flow te raken.

Vorig artikelCurves Deventer viert haar 9-jarig jubileum!