Door: Alex Schokker
DEVENTER – De Deventernaar Roy Gereke (66) is zeer druk met het schrijven van een boek. Een autobiografie met als titel “Intuïtie” (mijn leven). Roy werd vroeger in Deventer bekend als D.J. in clubhuis de Tulp op de Zandweerd. Momenteel is hij een boek aan het schrijven; het eerste gedeelte van het boek gaat over het “Schegdrama”; het busongeluk van 12 februari 1996 in Winterberg. Het tweede gedeelte van zijn boek zal gaan over nu, namelijk 22 jaar later. Gereke was zelf slachtoffer en was zeer ernstig gewond. Hij verloor zijn vrouw en nog 6 andere mensen verloren hierbij het leven. Roy heeft dit ongeluk overleeft en hij beschrijft dit allemaal in zijn boek, maar ook zijn hele verdere leven is hierin te lezen. Waarom schrijft hij dit boek na al die jaren? Roy vertelt: “Ik wil het kwijt, op papier zetten. Het zit in mijn hoofd en nu wil ik het van mij afschrijven.” De opmaak en vormgeving van het boek zal worden gedaan door Saskia Saunier. Ook krijgt hij medewerking van veel mensen om hem heen, om het boek uit te kunnen brengen. Het duurt nog even voordat het boek uit zal komen, hij zit nu ongeveer op de helft. Op de foto Roy Gereke met het boekvoorbeeld