maandag, 11 december 2023

Container

overslag in de haven voor duurzaam vervoer

DEVENTER – BCTN uit Nijmegen en Vos transport uit Deventer gaan samen een containeroverslag in de haven van Deventer aanleggen en exploiteren. De verwachting is dat de containeroverslag in 2020 in gebruik wordt genomen. Deventer havenstad: Eén van de grootste binnenhavens van Nederland gaat meer vaart in de haven maken. Met de vestiging van een containeroverslag geeft de gemeente een impuls aan duurzaam vervoer, samen met bedrijven uit de regio en twee provincies.  

Vos transport, BCTN en de gemeente Deventer ondertekenen op maandag 12 maart een intentieovereenkomst voor de realisatie van de containeroverslag.  BCTN en Vos transport tekenden 12 maart samen een intentieovereenkomst met de gemeente. 

Vaart in de haven  

Een containeroverslag past in de ambitie van de gemeente om meer vaart in de haven te krijgen. De overslag is belangrijk voor bedrijven uit de regio in een straal van ongeveer 30 kilometer. Beide bedrijven hebben duurzame ambities. Zo laat BCTN twee schepen bouwen met een volledig elektrische aandrijving.  

Voor en na transport liefst elektrisch 

Vos behoort in ons land tot de top van bedrijven die duurzaam ondernemen en heeft onlangs hiervoor de 2de Lean and Green Star ontvangen. Vos onderzoekt de mogelijkheden om het voor en na transport elektrisch te gaan verzorgen. 

Belangrijke vestigingsfactor  

Wethouder Frits Rorink: “Vervoer over water is duurzamer dan vervoer over de weg. Eén containerschip reduceert het aantal kilometers over de weg aanzienlijk. Het is ook een belangrijke vestigingsfactor voor bedrijven, ook voor bedrijvenpark A1.”  

Lijnverbinding met Rotterdam en Antwerpen  

Vervoer per schip is goedkoper dan over de weg. Deventer wordt de negende locatie van BCTN.  De containeroverslag wordt onderdeel van een lijnverbinding met Rotterdam en Antwerpen. Vos transport gaat het transport naar en van de terminal verzorgen. De containeroverslag komt op het terrein waar nu het recycleplein van Circulus-Berkel is gevestigd. Dat gaat verhuizen.  

error: Content is protected !!