DEVENTER – Deventer heeft te maken met een flinke daling van het aantal zelfstandig wonende studenten. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Er is gekeken naar studentensteden met meer dan duizend studenten. In Deventer daalde het aantal zelfstandig wonende studenten tussen 2011 en 2015 met zestien procent, de scherpste daling van alle Nederlandse studentensteden.

Ook in onder meer Hengelo (-11%) en Almelo (-5%) daalde het aantal zelfstandig wonende studenten. Het CBS verklaart dat steeds minder studenten op kamers gaan door de invoering van het sociaal leenstelsel in 2015.

Meeste studentenhuishoudens

In Overijssel heeft Enschede het grootste percentage studentenhuishouden, gevolgd door Zwolle en Deventer. Enschede springt er in de cijfers van het CBS uit met het aantal zelfstandig wonende vrouwelijke studenten. Er wonen in Enschede relatief weinig vrouwen in studenthuizen.

Samen met Delft en Eindhoven heeft de Overijsselse technische universiteitsstad het kleinste aandeel vrouwen van Nederland dat in een studentenhuis woont. (Bron: RTV Oost)