DEVENTER – Van vrijdag 20 t/m zondag 22 april vindt de 7e editie van het Food Film Festival Deventer plaats. Met bijzonder smakelijke films en genieten van volop ‘lekker, puur & eerlijk’ eten en drinken. Vrijdag starten we met een proeverij bij Wagging Finger Distillery en de film Nederland Whiskyland. Zaterdag is er een heerlijk driegangendiner bij Restaurant Bouwkunde in combinatie met de film The Goddesses of Food, over vrouwelijke chefs. Op zondag is er een uitgebreid filmprogramma te zien in filmhuis De Keizer: Cooking Up a Tribute: The Turkish Way, Silent Land, Bodemboeren + Koolstofboeren, Estômago: A Gastronomic Story en Apples: British to the Core. Verder is er die dag een speciaal programma van voedseljournalist Janno Lanjouw, de Food Film Fragmentenshow: filmfragmenten en debat over ons voedselsysteem. Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel en Natuur en Milieu Overijssel.

Tussendoor is er een lunch met onder andere soepen van Boer aan tafel. Bij de koffie in de ochtend wordt iets lekkers van De Noorman geserveerd. Voor de borrel ’s middags is er IESSEL Cider verkrijgbaar en zijn er hapjes van Lisa de Koning.
Het Food Film Festival Deventer is een samenwerking tussen filmhuis De Keizer, Slow Food IJsselvallei en Slow Food Youth Network Nederland (SFYN Deventer). Meer informatie over het gehele programma is te vinden op http://www.filmhuisdekeizer.nl.