DIEPENVEEN – Er komen 30 nieuwe rijtjeswoningen op het oude tenniscomplex aan de Burgemeester Crommelinlaan in Diepenveen. De gemeente Deventer gaat daarvoor het bestemmingsplan aanpassen. Bijzonder is dat de woningen niet worden aangesloten op gas. De grond is verkocht aan projectontwikkelaar Plegt-Vos. Het bouwbedrijf heeft ook de voormalige bibliotheek met grond aan dezelfde straat overgenomen. Daar worden 4 twee-onder-kapwoningen en twee vrijstaande woningen gebouwd. De bibliotheek van Diepenveen is verhuisd naar het Hof van Salland.

In beide bouwplannen gaat het om koopwoningen. De rijtjeswoningen vallen in de prijsklasse van 200.000 tot 260.000 euro. De twee-onder-een kapwoningen en de vrijstaande woningen kosten tussen de 300.000 en 360.000 euro.

Wethouder Frits Rorink: “We zijn als college blij dat hier een mooie mix van duurdere en betaalbare woningen wordt gebouwd. Ook hier worden de woningen gasloos en zo duurzaam mogelijk uitgevoerd. Dat wordt langzamerhand de nieuwe standaard en heel gewoon.”

De woningen worden goed geïsoleerd en krijgen een warmtepomp en zonnepanelen. De toekomstige bewoners krijgen een comfortabele woning die toekomstbestendig is.

Vorig artikelWeer geen 3 punten voor Go Ahead Eagles
Volgend artikelDeventer in de rij voor compost