DIEPENVEEN – Op donderdagavond 12 april 2018 is iedereen met belangstelling voor de Diepenveense geschiedenis vanaf 20.30 uur welkom in het Hof van Salland te Diepenveen om te genieten van twee presentaties. Het eerste deel van het programma zal bestaan uit een lezing van Arthur Brand over ‘roofkunst’. Artur Brand, geboren en getogen in Deventer, ontdekte dat handelaren, vervalsers, maffia en terroristen geld verdienen met roofkunst. Hij raakte betrokken bij zaken die wereldwijd het nieuws haalden zoals het ‘Evangelie van Judas’ (een document uit rond 350) en ‘Hitlers paarden’ (beelden uit de Nieuwe Rijkskanselarij in Berlijn). De totale waarde van mede door Brand opgeloste zaken wordt geschat op meer dan 100 miljoen euro. Hij zal praten over enkele van zijn zoektochten naar geroofde kunst, maar ook over de beroemde Deventer vervalser Han van Meegeren.

Het tweede deel van het programma bestaat uit een compilatie van oude filmfragmenten die door Arie Koldeweij van de Foto Archief Groep (FAG) is samengesteld en door hem zal worden ingeleid.