DEVENTER – Op vrijdag 13 april vindt weer Kunstcafé plaats van 10.15-12.15 uur in de foyer van Kunstcircuit Deventer (voorheen Leeuwenkuil, Keizerstraat 70. Het thema is: Over havezaten, landgoederen en heerlijkheden. Het Kunstcafé is er voor iedereen die bij een kop koffie wil genieten van een verrassend kunstprogramma met muziek, theater, dans of  beeldende kunst. Het Kunstcafé betrekt u bij actuele onderwerpen en activiteiten in en rondom Deventer, en u ontmoet andere kunstliefhebbers in een ongedwongen sfeer.

Wat staat er vrijdag 13 april op het programma?

Kunsthistorica Barbara Joustra vertelt over enkele oude landgoederen en havezaten in onze omgeving die nieuwe functies hebben gekregen. Ook geeft zij een voorproefje van bijzondere activiteiten die u kunt beleven op de “Dag van het Kasteel” op 21 mei.”

Fokke Meima (hobo) en Joep Walter (piano) spelen werk van Alexander Voormolen, Bela Bartok  en Hendrik Andriessen.

Landgoed Kleine Noordijk in Wilp wordt sinds 2004 particulier bewoond door drie generaties uit één familie. In 2012 richten zij een stichting op  die zich ten doel stelt om op kleinschalige basis culturele, kunstzinnige en sociale activiteiten te organiseren. Waarom zij dat doen en in welke vorm precies vertelt Caroline Buitenhuis , bewoonster van het landhuis en tevens secretaris van de Stichting Cultuur Kleine Noordijk.

Wilt u het Kunstcafé graag bezoeken, maar heeft u geen vervoer? Of wilt u iemand meenemen, die anders niet kan komen? Ga dan naar SUS: www.susdeventer.nl

Entree is € 5,00 incl 1 koffie/thee. Kijk voor meer informatie op www.kunstcircuitl.nl.