DEVENTER – Op 4 mei wil Deventer samen waardig herdenken en de vrijheid doorgeven vanuit de herinnering voor hen die stierven voor onze vrijheid en zij die vervolgd en gedood werden. Om zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te geven deel te nemen, zijn er herdenkingen op diverse locaties in de hele gemeente. De centrale herdenking in de stad Deventer vindt plaats op het Grote Kerkhof.

Tijdens deze gezamenlijke herdenking op het Grote Kerkhof staat u samen met uw plaatsgenoten op een bijzondere manier stil bij de oorlogsslachtoffers. Met kransleggingen, toespraken, gedichten en muziek is het een uur van gezamenlijke bezinning. Ook kunt u hier uw eerbetoon geven aan de slachtoffers door bloemen te leggen bij het herdenkingsmonument. Tijdens de Nationale Herdenking is om 20.00 uur het hele land 2 minuten stil voor de Nederlandse oorlogsslachtoffers. We herdenken dan alle mensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen.