DEVENTER – In de Algemene Ledenvergadering van 31 mei 2018 is Joost Rutgers benoemd tot nieuwe voorzitter van de Koninklijke UD. Hij volgt daarmee Minze Beuving op die na een termijn van vier jaar het voorzitterschap overdraagt. Joost mag gezien worden als een ‘kind van de club’. Hij doorliep alle elftallen, was onderdeel van het beroemde jeugdplan van Willem Beltman en kende een unieke carrière van meer dan 300 wedstrijden in het Eerste van UD. Van onderafdeling tot Hoofdklasse. Ook was hij een aantal jaren voorzitter van de UD Sociëteit. Het UD clubdevies ‘de band die bindt’ is meer dan van toepassing op de nieuwe voorzitter.

Joost over zijn voorzitterschap: “Het is een bijzondere positie bij een bijzonder club. De ingezette koers om van de Koninklijke UD een brede familieclub te maken zal verder worden doorgezet. We willen ook een bestuur van verbinden zijn. Over hoe we sportieve prestaties, passend bij de club en ons mooie complex, verbinden aan een klasse waarin we willen spelen en thuis horen. Verbinden van spelende en niet spelende leden, kinderen en ouders. Maar ook hoe we in de veranderende beleving van het huidige verenigingsgevoel een verbindende rol kunnen spelen.”

Naast die van het voorzitterschap vonden er nog twee bestuurswisselingen plaats. Secretaris Kerry Blewett werd opgevolgd door Freek Jansen en bestuurslid sponsorzaken Peije Bruil werd opgevolgd door Harm Heeres. Zowel Freek als Harm bekleedden al eerder bestuursfuncties.

In dezelfde Algemene Ledenvergadering werd vertrekkend voorzitter Minze Beuving benoemd tot Lid van Verdienste van de Koninklijke UD.