DEVENTER – Buiten zindert de zomer. Binnen bij Cambio in Deventer werden donderdag zomerpakketten ingepakt voor kinderen die het thuis niet breed hebben. Spelletjes, waterpistolen, bioscoopbonnen, tickets voor de dierentuin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het verdwijnt in de tweeduizend rugzakken die het Nationaal Fonds Kinderhulp in Deventer samenstelt.

Niet op vakantie

“En de zomertassen worden verspreid over heel Nederland”, zegt Ilse de Voogd van Kinderhulp. “We willen dat ook kinderen die niet bijvoorbeeld niet op vakantie kunnen een hele fijne zomer hebben. Daarom stellen we de zomerpakketten samen.”

Dankbaar werk, maar ook een flinke klus. “Heel fijn dat de mensen van Cambio in Deventer ons daar nu bij helpen. Vandaag doen we ongeveer 200 tassen. Bij het inpakken van de rest krijgen we ook hulp van mensen van andere bedrijven die graag willen helpen.”