DEVENTER – Over twee weken is het al zover, dan starten in de Grote of Lebuinuskerk de workshops waarbij de Franse kunstenaar Olivier Grossetête samen met 1250 (!) bouwers tijdens het internationaal buitentheaterfestival ‘Deventer Op Stelten’ een aantal grote, kartonnen constructies bouwt. Met hulp van vele inwoners en festivalbezoekers worden van karton en plakband twee torens van ruim 20 meter hoog gebouwd én het kerkje van Lebuïnus waarmee Deventer is gesticht.

Op dit moment werkt de Franse kunstenaar aan de ontwerpen van de kartonnen torens en kerkje, zijn er ruim 3800 kartonnen dozen, 750 rollen tape en 900 meter touw besteld. Kortom: de voorbereidingen zijn in volle gang. Maar om de constructies daadwerkelijk tot ‘grote hoogte’ te bouwen is het festival nóg meer bouwers nodig!
Inmiddels hebben al ruim de helft van het benodigd aantal mensen (1250) zich opgegeven, maar er zijn nog meer helpende handen nodig. En zonder de hulp van de bouwers kunnen de constructies tijdens het festival niet de hoogte in!

Over de workshops
Vanaf donderdag 28 juni zijn er per dagdeel 40 bouwers nodig. Iedereen kan meedoen, van jong tot oud! Je kan individueel meedoen of als groep. Als vereniging, bedrijf, sportteam, familie, met je klas of school, woongroep of hobbyclub. Alles is mogelijk. Tijdens ‘Deventer Op Stelten’ (6-8 juli) worden de gigantische bouwwerken opgebouwd op het Grote Kerkhof, samen met publiek. Aan het eind van het festival op zondag 8 juli wordt het geheel op feestelijke en indrukwekkende wijze neergehaald.

Dus geef je op (individueel of met een groep) en bouw mee!

Bouw mee!
Locatie: Grote of Lebuinuskerk en Grote Kerkhof
Data: donderdag 28 juni t/m zondag 8 juli 2018
Leeftijd: 9 tot 99 jaar
Voertaal: Nederlands en Engels
Inschrijven: http://www.deventeropstelten.nl

Voor meer informatie: http://www.deventeropstelten.nl
Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel, Smurfit Kappa en Deventer 1250.