zaterdag, 20 april 2024

IJsselstreek promoveert net niet

DEVENTER – Het is IJsselstreek zondagmiddag niet gelukt om te promoveren naar de vierde klasse. De Deventenaren speelden de finale wedstrijd om promotie tegen ZVV’56 in Apeldoorn.

Na vorige week Sportclub Deventer in de halve finale met ruime cijfers te hebben verslagen, stond vanmiddag een lastigere tegenstander op het programma. Vierde klasser ZVV’56 speelde om lijfsbehoud en begon onzeker en gespannen aan het duel. IJsselstreek verzilverde haar eerste kans in Apeldoorn. Het was aanvaller Kilic die in de 17e minuut koelbloedig twee verdedigers afschudde en de 1-0 binnenschoot.

In die matige eerste helft wisten de Apeldoorners in de extra tijd alsnog langszij te komen en moest IJsselstreek deze domper verwerken in de kleedkamer. Maar als herboren stoven ze voorwaarts en een overtreding op Mekking was een prooi voor, wederom, Kilic die koel bleef vanaf 11 meter. Die vlotte voorsprong werd gekoesterd en IJsselstreek kon leunen en counteren. ZVV moest komen en drukte ook aan, IJsselstreek kreeg de grootste kansen op de 1-3.

Echter waar de ‘Tricolores’ tot aan deze finale in uitblonken, het koelbloedig verzilveren van hun kansen, faalden ze hopeloos in de wijk Zevenhuizen zondagmiddag. Tegen het einde van de open tweede helft was het ZVV die wel scoorde, op een moment dat ze zelfs in ondertal waren. Omdat Speek van het veld werd verwezen, had IJsselstreek een mannetje meer, echter hebben ze daar nimmer voordeel uit gehaald.

Het werd nog bizarder toen ZVV zelfs de 3-2 uit counterde in de blessuretijd, waardoor het definitief over leek. Een stevige overtreding op het veld zorgde voor veel onrust. Diezelfde Peek, die weggestuurd was, kwam het veld op waarna de situatie onoverzichtelijk werd en de vlam in de pan sloeg. Zelfs publiek en begeleiding bemoeiden zich met de situatie waar enkele rake klappen vielen.

De scheidsrechter lastte een afkoelingsperiode in waarna de overgebleven vier minuten blessuretijd konden worden uitgespeeld. Daarin wist IJsselstreek zowaar te scoren, middels Van Benthem die er een verlenging uitsleepte voor zijn ploeg. Begeleid door een enorme politiemacht en een helikopter boven het terrein, startte de verlenging waarin IJsselstreek een uitgebluste indruk maakte.

Onder aanvoering van de slimme Florentinus, kwam de thuisclub zelfs tot een 5-3 voorsprong. Veel onduidelijkheden en persoonlijke fouten gingen daaraan vooraf. Kilic bracht vlak voor tijd de spanning weer terug door de marge naar één treffer te brengen, waarna de Deventerploeg kansen had op meer. Met name Kruize zal vannacht nog wel eens zwetend wakker worden van de mogelijkheden die hij kreeg.

De doelpuntenmachine stokte juist op het moment dat het mocht gaan incasseren en het leep spelende ZVV ging er met de overwinning van door. Trainer Aydogan was enorm teleurgesteld omdat zijn ploeg vandaag niet bracht wat het zo goed kon., Gestrand in het zicht van de haven door het missen van de kansen… (Bron: DRTV)