DEVENTER – Al geruime tijd wordt er voor de Heilige Hartkerk aan de Zwolseweg 96 een passende nieuwe bestemming gezocht. Makelaar Bieze heeft samen met de Heilige Lebuïnus Parochie een gegadigde gevonden. De SVPO, school voor persoonlijk onderwijs, is de nieuwe eigenaar van de kerk geworden. Zij melden zichzelf nadat er een aantal zakelijke problemen tussen een andere potentiële koper en de gemeente niet kon worden opgelost.  Het is een School voor Persoonlijk Onderwijs, waarvan er inmiddels al meerdere zijn opgericht. De kerk en het achterliggende terrein zijn verkocht aan deze onderwijsinstelling. Uitgangspunt van de verkoop was dat de kerk en de toren behouden zouden blijven. In de kerk zelf zullen vanaf 01 augustus 2019 vijf lokalen en een aula gehuisvest worden. Vanaf augustus 2020 zullen er nog enkele lokalen op het terrein achter het kerkgebouw gerealiseerd worden.