donderdag, 28 maart 2024

GA Eagles wint generale repetitie van Sparta

DEVENTER – GA Eagles is de voorbereiding ongeslagen doorgekomen. De laatste wedstrijd tegen Sparta werd met duidelijke cijfers gewonnen. Na een 0-0 ruststand stond er aan het einde een ruime 3-0 zege op het scorebord.

Na negentig minuten voetbal gingen ruim 3500 toeschouwers opgewekt en met vertrouwen huiswaarts. Dat is een gigantisch verschil met drie maanden geleden. Toen kwam er een einde aan een dramatisch verlopen seizoen. Den Bosch was destijds met 1-2 te sterk. Sindsdien lijkt de Deventer ploeg een ware metamorfose te zijn ondergaan. Uiteraard zijn er nog ontwikkelpunten genoeg maar de ploeg van John Stegeman strijdt als een team en beschikt over een dosis karakter.

Het karakter werd eerder deze voorbereiding getoond, zowel tegen Almere City als FC Emmen werd een 2-0 achterstand omgebogen in een 2-2 gelijkspel. En dat karakter was ook tegen Sparta waarneembaar. Het zit dan vooral in de details. Even een extra sprint om een grote kans te voorkomen. Een belangrijk verschil met vorig seizoen toen bij iedere tegenslag het elftal in elkaar stortte.

De eerste helft tussen Go Ahead Eagles en Sparta was overigens niet bijzonder vermakelijk. Aanvallend waren er nauwelijks kansen te noteren. Niet voor GA Eagles maar ook niet voor Sparta. En dat is dan weer positief. GA Eagles gaf in de gehele wedstrijd nauwelijks iets weg. En dan te bedenken dat captain Jeroen Veldmate nog niet eens beschikbaar was vanwege wat lichte klachten.

In de tweede helft gingen de toeschouwers zich wat nadrukkelijker met het spel bemoeien. Het tempo ging omhoog en GA Eagles ging nadrukkelijker aanvallen. Navratil werd de grote man, hij schoot binnen vijf minuten twee keer raak waardoor de wedstrijd, halverwege de tweede helft, richting het team van Stegeman kantelde. Tien minuten deed jongeling Pouwels een extra duit in het zakje waardoor een klinkende 3-0 prijkte op het scorebord.

Een ongeslagen status in de voorbereiding zorgt voor een hoop optimisme bij de Deventer supporters. Echter begint het seizoen volgende week tegen Jong Utrecht pas echt. En tellen de resultaten van de voorbereiding niet meer, zo meldt Deventerrtv