Na de rust begon FC Eindhoven furieus aan de tweede helft. Kabangu kreeg een dot van een kans, maar stuitte op Verhulst. Aan de andere kant was het tien minuten later wel raak door de mooiste aanval van de avond. Verheydt legde klaar voor Bakx, die met een uitgekiend balletje Van der Venne vond. Die wipte de bal over Swinkels en tekende zodoende voor de 1-2.

Daarna brak een chaotische fase aan die eigenlijk tot het laatste fluitsignaal duurde. Eerst kreeg Idzes zijn tweede gele kaart, waarna FC Eindhoven met tien man verder moest. De thuisploeg vond desondanks een tweede adem om de druk richting het Deventer doel op te voeren. Dit leverde kansen op voor onder meer Janssen (kopbal) en. Ook Go Ahead Eagles kreeg een grote kans via invaller Pouwels, die van dichtbij naast schoot.

In de absolute slotfase moest ook Go Ahead Eagles verder met tien man verder toen Lelieveld zijn tweede gele kaart ontving. Dankzij het nodige kunst- en vliegwerk en de on aflatende steun van het uitvak werd de zege toch over de streep getrokken.

Vorig artikelDe Jeugd van Tegenwoordig, ANOUK, Jannes en Orkest van het Oosten op Grote Kick-Off!