Festival, geïnitieerd door jongerenwijkteam, verbindt de wijk
COLMSCHATE – Hoe verbind je een wijk als mensen elkaar nog niet echt kennen? Het jongerenwijkteam, met jongeren uit Colmschate, hebben bedacht dat een festival een mooie stap is. Een festival voor jong en oud, waar verschillende activiteiten je de kans bieden om iets nieuws te doen, te leren en nieuwe mensen te ontmoeten. Het wijkfeest wordt door het jongerenwijkteam georganiseerd samen met Raster Jongerenwerk, Helios, Sociaal Team Colmschate-Zuid, Wijk voor Elkaar, De Fontein en WijDeventer. Het terrein van Helios wordt ingericht als festivalterrein en de toegang is gratis!

Boordevol programma

Op zaterdag 1 september vindt dit leukste festival van Colmschate plaats. Van 11.00 uur ‘s ochtends tot 23.00 uur in de avond zijn er voor jong en oud te gekke activiteiten, shows en vermaak verpakt in een boordevol programma.  Met sport, live music, fun en een informatiemarkt. Met optredens van onder andere Snelle (bekend van 101 Barz en FunX), Jaymz (The Voice of Holland), Jeffrey Pasie en de zanger van Roots Rising.

Sportactiviteiten & fun

Gedurende de hele dag vindt er een sporttoernooi plaats. Een groot onderdeel van dit toernooi is een mega stormbaan maar ook bubble voetbal en beachvolleybal. Je ook ook DJ / graffiti workshops volgen, er zijn vette demo’s van de brandweer en de politie en in de middag kun je paardrijden voor €1,-. Raster Kinderwerk organiseert activiteiten voor de kids. Als je durft kun je ook naar de slangen en reptielen van het AOC. Als je hierna wilt bijkomen van alle activiteiten zijn er foodtrucks aanwezig en kun je wat drinken aan de bar.

Recordpoging

Deventer bestaat dit jaar 1250 jaar. Om dit te vieren vindt er om 12.50 uur een recordpoging plaats om met minimaal 1250 inwoners, 12 minuten en 50 seconden te bewegen. Dit alles voor het record en natuurlijk om sport te stimuleren in de wijk.

Vorig artikel“Lamme van Dieseplein en de Pontsteeg sluiten de zomer af met een markt op zaterdag 1 september”.
Volgend artikelBrand in woning Tabakswal