DEVENTER – De wegwerkzaamheden aan de spoortunnel bij de Brinkgreverweg in Deventer is vrijdag na vier maanden afgerond. De weg is “in de loop van vrijdagmiddag weer vrij voor het verkeer”, verwacht Gideon Burgers van de gemeente Deventer.

Daarmee hebben de werkzaamheden twee maanden langer geduurd dan gepland. Op 4 mei ging de weg onder de spoortunnel op de schop. De weg zou eigenlijk op 27 juli al geopend worden, maar door de onverwachte aanwezigheid van kabels en leidingen in de grond, duurden de werkzaamheden langer.

Ondernemers krijgen binnenkort brief

Winkeliers waren niet blij met het uitlopen van de werkzaamheden. Doordat er geen doorgaand verkeer meer door het eerste deel van de Brinkgreverweg kon, vreesden de ondernemers omzetverlies.

In een gezamenlijke brief van de kleine zelfstandigen werd de gemeente in juli gevraagd om compensatie. “Er wordt heel binnenkort een brief van de gemeente naar de ondernemers gestuurd”, zegt Burgers. Over de inhoud van die brief kan hij nog niets zeggen.

Tunnel niet meer onder water

De werkzaamheden in de Brinkgreverweg zijn onderdeel van een grote verbouwing van het stationsgebied. Onder meer het afwateringssysteem is verbeterd. Bij hevige regenval kwam de tunnel voorheen vaak onder water te staan. (Bron: RTV Oost)