donderdag, 18 april 2024
Foto: Tripadvisor

Plan voor museum in voormalige Bibliotheek

DEVENTER – Het plan voor een museum, museumwinkel, horeca en woningen van Vastgoed VBN is als beste uit de bus gekomen. Het kreeg de meeste steun bij de peiling onder inwoners en werd als beste beoordeeld op de gunningscriteria. De openbare binnentuin en de voorgestelde architectuur waren daarbij doorslaggevend.

Vastgoed VBN wil op de begane grond een museum vestigen en daarnaast een museumwinkel en horeca met een terras in de binnentuin. De voorgevel aan de Brinkzijde blijft grotendeels intact. In de Kleine Overstraat komen gevels in klassieke stijl en de toegang tot de binnentuin. Op de bovenverdiepingen komen appartementen.

Mening inwoners 

De inwoners van de stad konden via een peiling op internet een voorkeur voor één van de vier plannen aangeven. Ook tijdens de informatieavond konden bezoekers via een formulier aangeven welk plan hun voorkeur heeft. Het plan van Vastgoed VBN  kreeg met 1360 stemmen de meeste steun. Het andere plan voor een museum kreeg zo’n 700 stemmen, en de plannen voor een casino en wonen voor senioren minder dan 500. 

Beoordeling kwaliteit 

De plannen zijn beoordeeld op vooraf gestelde criteria. Hoe wordt omgegaan met de overgang van een woongebied naar een winkelgebied? Wordt rekening gehouden met de cultuurhistorie van het gebouw dat ooit een Gasthuis was? Wat doet het plan met de zijstraat, de Kleine Overstraat? En is het plan duurzaam en energiezuinig? Bij deze beoordeling kwam het plan van Vastgoed VBN ook als beste uit de beoordeling. 

Verder proces

Het college heeft het voornemen om de verkoop voorlopig te gunnen aan Vastgoed VBN als de gemeenteraad dat ook steunt. Daarna werkt Vastgoed VBN het plan uit en moet het bestemmingsplan worden gewijzigd.    

Vorig artikelVan Den Hove directeur Viking film & theater
Volgend artikelTwee vaatkeurmerken voor het Deventer Ziekenhuis
error: Content is beschermd!!!