COLMSCHATE – De herfstvakantie is een heerlijke week om van de herfst te komen genieten bij de Ulebelt. Op het programma voor de herfstvakantie (start 20 oktober)  staan de jaarlijkse eikelactie,  Huttentut heksenbezems maken, speurtochten en Herfstknutselinloop. Daarnaast is het terrein met haar prachtige herfstkleuren nu heerlijk voor een wandeling om van de herfstzon te genieten! Of bij de balie nog een handvol noten of tamme kastanjes te kopen.

Eikels
Tot en met eind oktober loopt de eikelactie: kinderen mogen eikels inzamelen als wintervoorraad voor de varkens. Alleen droge en schone eikels, zonder dop inleveren. Elke kilo levert 10 cent op. Er is al 1200 kilo aan eikels binnengebracht, maar vanwege de vijf jonge biggen, is die hoeveelheid nog lang niet genoeg voor deze winter! De actie loopt t/m einde van de herfstvakantie, op 28 oktober! Inleveren kan tijdens openingstijden bij de dierverzorgers.

Heksenbezem en knutselen
Op woensdag 24 oktober bieden we een korte workshop heksenbezems maken, van Huttentut. Leuk voor Halloween! De workshop begint om 14 uur, inschrijven verplicht. Kosten zijn 2,50 euro per kind (inclusief limonade). Een dag later, op donderdag 25 oktober, maken we een herfstknutsel: je eigen windgong of mobile van natuurlijke materialen. Kom je ook meedoen? Deelname kost 2,50 euro, inclusief limonade. Echte speurneuzen kunnen tijdens de herfstvakantie een speurtocht ophalen bij de balie, voor 50 ct.

Leukste Nacht van de Ulebelt
Zaterdagavond 28 oktober houden we weer een nachtbelevingstocht op het terrein van de Ulebelt, tijdens de Landelijke Nacht van de Nacht. Tussen 19 en 22 uur kan je meelopen langs posten op het donkere terrein! Kosten zijn 4 euro per deelnemer. Meer details over deelname, tijden en opgave zijn te vinden op de website, www.ulebelt.nl. Alle activiteiten vinden plaats op het terrein van de Ulebelt, aan de Maatmansweg 3 te Deventer. Openingstijden: di t/m vr 9-17 uur; zaterdag en zondag 13-17 uur.

De Ulebelt is genomineerd voor het Leukste Uitje 2019 van Overijssel, in een wedstrijd die het Land van de ANWB heeft uitgeschreven. Nu wil de Ulebelt natuurlijk veel stemmen krijgen. Helpen jullie even mee? Dat kan via deze link!