WESEPE – De tent staat, de bar is in gereedheid gebracht, de organisatie van het Allerlaatste Tentfeest is er klaar voor. Na tientallen Sallandse tentfeesten tijdens een warm voorjaar, een hete zomer en een zwoel najaar, gaat Wesepe er prat op het allerlaatste tentfeest in de regio te organiseren.

Traditioneel

“Er zijn hierna nog wel andere feesten in de omgeving, maar dit jaar geen traditioneel tentfeest meer”, zegt voorzitter Marjolien Roessink van het Allerlaatste Tentfeest.

En dat brengt een bijzonder gevoel met zich mee bij de vele tentbouwers, maar ook bij de bezoekers die vanavond en morgen naar Wesepe komen. Melancholie, weemoed? “Ja dat klopt wel”, zegt één van de tentbouwers.

Volgend jaar

Hij vervolgt: “Het is toch een afsluiting van een seizoen lang tentfeesten. En heel veel mensen van andere tentfeesten komen daarvoor naar Wesepe. Maar gelukkig weten we dat het in april volgend jaar weer begint.”

Het Allerlaatste Tentfeest begint vanavond met een cabaretavond. Morgen is er vanaf half drie een pubquiz. Zaterdagavond is de grote finale met live-muziek. (Bron: RTV Oost)