DEVENTER – SC Cambuur heeft vrijdag de zware taak om Go Ahead Eagles van de overwinning te houden. De Leeuwarders stonden één speelronde bovenaan dit seizoen, maar gleden daarna weg. Trainer René Hake hoopt dat zijn team vrijdag kan meekomen met de koploper.

Cambuur staat zevende en speelt dus vrijdag uit tegen de koploper. Hake is positief over de opponent. “Ze staan verdiend bovenaan en hebben dat zelf afgedwongen”, zegt de trainer. “Ze hebben goed ingekocht, maar dat moet je nu wel een heel seizoen kunnen volhouden.”

Waar Go Ahead het tot dusver wel kan volhouden, is dat Cambuur niet gelukt. De Leeuwarders zijn wisselvallig in hun spel en de resultaten. “Je moet een bepaald basisniveau halen en dat is er nog niet. Dat is jammer, maar dat hoort ook bij deze groep spelers. Je kunt niet op een knop drukken en dat het dan lopende bandwerk wordt. Zo werkt het niet.”

Go Ahead Eagles maakt vrijdag kans om de eerste periodetitel van het seizoen te veroveren, maar John Stegeman geeft niets om de prijs. De club uit Deventer kan de periode veroveren als Sparta Rotterdam onverwacht punten laat liggen tegen Telstar. Aldus FC Update