donderdag, 25 april 2024

Diepenveen te sterk voor De Gazelle

DIEPENVEEN – Diepenveen 1 heeft door een teamprestatie met 0-1 gewonnen bij De Gazelle. Bij beide clubs hebben wij twee goed schrijvende verslaggevers langs de lijn. Hun verslagen van De Gazelle tegen Diepenveen onder elkaar!

Patrick Kieftenbelt (Diepenveen)

Op de Rielerenk stond de ploeg ruim een uur met een man minder maar gaf het gaandeweg de wedstrijd steeds minder weg waardoor een teamprestatie en drie punten gevierd konden worden. Diepenveen en Gazelle openden op een zonovergoten Rielerenk beide aanvallend. Daardoor kreeg geen van beide teams echt het initiatief maar was het heel aardig om naar te kijken. Diepenveen kwam halverwege de eerste helft op voorsprong. Een strak aangesneden vrijetrap van Jack Vunderink werd door een verdediger van Gazelle doeltreffend verlengd, 0-1.

De voorsprong zou als een mooi zetje in de juiste richting moeten gelden voor Diepenveen maar leek te kantelen in het voordeel van de thuisploeg. Mike Kommerkamp moest met rood naar de kant nadat de scheidsrechter had beoordeelt dat Kommerkamp een doorgebroken speler neerduwde in het strafschopgebied.

De strafschop die volgde werd door Nick Witteveen uit de hoek gebokst waardoor Diepenveen nog altijd een voorsprong kon koesteren tijdens de theepauze.

Na rust zocht Gazelle nadrukkelijk de aanval. Waar dat in het begin nog nauwkeurig ging bleek dat gaandeweg de tweede helft steeds onrustiger te gaan. Het zorgde ervoor dat Diepenveen in de counter misschien nog wel de grootste mogelijkheden kon noteren als het niet tot driemaal toe ten onrechte was afgevlagd door buitenspel.

De grootste Gazelle kans ontstond twaalf minuten voor tijd. Toen raakte de ploeg van dichtbij de lat. Maar score deed de thuisploeg niet. Mede daardoor kon Diepenveen vieren dat het met een uitstekende teamprestatie, hard werken drie punten kon bijschrijven. Het was absoluut een applaus waard.

Dirk Jan Uenk (De Gazelle)

Vandaag stond wedstrijd tegen Diepenveen op het programma. Na twee nederlagen wilden de rood zwarten eindelijk weer eens drie punten pakken.

Na een goede start van de wedstrijd komen we ongelukkig op een achterstand door een eigen doelpunt van Thomas Udding. Diepenveen kreeg daarna nog een paar goede mogelijkheden om uit te lopen naar een grotere uitslag maar verzuimde daarin. De Gazelle counterde uit een verzuimde kans van Diepenveen en stuurde Derrek Vonk de diepte in die vervolgens in de zestien onderuit werd gehaald en zo een penalty verdiende die niet werd benut door Dylan Kobussen. Diepenveen moest met tien man verder en werd nog verder achteruit gedrukt maar Gazelle weet maar niet tot scoren te komen. De tweede helft was het één richtingsverkeer voor de rood zwarten maar het mocht niet baten. Drie gestolen punten voor Diepenveen. (Bron: Drtv sport)