donderdag, 25 april 2024

FC RDC wint zonder overtuiging

DEVENTER – Met een 1-4 overwinning stapte FC RDC afgelopen zondag de bus weer in vanuit Almen naar Borgele. De uitslag klinkt overtuigend maar is enigszins geflatteerd. Het verslag!

De omstandigheden waren zondag prima voor een mooie pot voetbal. Het veld van SV Almen lag er prima bij en de hersftzon doet de rest.

De wedstrijd staat onder leiding van de heer Wijnberg die beide teams vooraf duidelijk aangeeft hoe hij de wedstrijd zal leiden en wat hij niet accepteert.

De eerste helft laat een feller Almen zien en omdat beide teams de kansen niet benutten staat met de rust de brilstand nog op het scorebord. In de 9e minuut krijgen Stan Haitsma (2x) en Luuk Helms de bal niet in het Almense doel bij een scrimmage op 5 meter voor de goal. In de 12e minuut kan doelman Edwin Zeegers de bal net genoeg beroeren bij een boogbal van buiten het strafschopgebied, dat de bal op de paal beland in plaats van tegen de touwen. In de 18e minuut wurmt Aldo Joaquim zich langs zijn directe tegenstander en geeft hij vanaf de achterlijn de bal voor op Luuk, wiens inzet niet hard genoeg is om de doelman te verschalken. In de 23e minuut heeft de doelman van Almen een afstandsschot van Joost Brouwer niet klem en verdwijnt de rebound van Luuk naast het doel geschoten. In de 31e minuut krijgt Almen een vrije trap net buiten de 16 op ongeveer 8 meter van de achterlijn. De bal wordt richting de verre kruising geschoten, maar Edwin tikt de bal tot corner. De laatste kans is voor FC RDC, als Luuk zich langs zijn tegenstander knokt en voorgeeft op Joost, die zijn schot gepareerd ziet worden door de keeper en de rebound is daarna te lastig.

Na de thee en dat trainer Jacob Ensing zijn mannen nog eens kritisch heeft toegesproken starten we de tweede helft. In de 51e minuut kopt Helms de bal uit een corner van Mark Brouwer goed naar de grond, maar de bal mist kracht. Twee minuten later wordt de bal uit een vrije trap voor Almen voor het FC RDC doel gebracht, wordt de bal weggekopt. De afgevallen bal komt voor een Almense speler die zijn inzet et onder de lat ziet worden geplukt door Edwin. In de 61e minuut gaat Aldo achter een diepte bal aan en geeft voor op Luuk die in twee pogingen de bal binnenwerkt, 0-1. In de 67e minuut een pass van Joost op Aldo die de bal doorpasst op de doorgelopen Joost, die de bal voor het doel geeft waar Luuk alle tijd heeft om een hoek uit te kiezen en de 0-2 langs de doelman schiet.
In de 71e minuut wordt de spanning weer terug gebracht, wanneer een speler van Almen kan opstomen daarna naar binnen mag komen en de ruimte zoekt en krijgt voor een doelpoging, die hij in de korte hoek binnenschiet, 1-2. In de 73e minuut komt Aldo met een prachtige voetbeweging langs zijn man en ziet zijn schot richting de verre hoek rakelings naast het doel belanden. In de 85e minuut komt FC RDC met de schrik vrij als de bal na een Almen aanval in het zijnet beland. In de 89e minuut wordt Aldo diepgestuurd, houdt hij in en wacht op bijsluitende medespelers en vindt daarna Joost, die zijn uithaal in de verre hoek ziet verdwijnen, 1-3. In de 90e minuut geeft Jeray Gallanggadjir na een prima actie de bal voor op Luuk die de bal breed legt op Aldo die de opgelegde kans langs de verkeerde kant van de paal schiet. In de extra tijd geeft Joost de bal mee aan Aldo die de bal doorpasst op Luuk, die van buiten het strafschopgebied zijn derde van de middag binnenschiet, 1-4.

De 1-4 is een prima uitslag en een overwinning waar weinig op af te dingen valt, maar het ging allemaal moeizaam. Er valt nog winst te halen als we het onszelf makkelijker maken.