Sportclub Deventer boekt moeizame overwinning

DEVENTER/WESEPE – Nadat de Sportpark Zandweerd derby was gewonnen van Sallandia mocht de jonge ploeg van de trainer Johan van Ommen aantreden tegen SC Wesepe. Dat het een moeilijke pot zou worden, stond wel vast.

Sportclub startte zonder de afwezige Mehmet Kazci, Daan Vegelin en geblesseerde Elvis Selimovic. De jonge jongens Ties Moody en Jeroen Kok kregen dus de kans om zich te laten zien.

Gelijk raak
Op het vernieuwde kunstgras van SC Wesepe startte de ploeg van Johan van Ommen redelijk goed, zonder er grote kansen aan over te houden. Eerste echte mogelijkheid was gelijk raak: Burak Kazci mocht in de 30e minuut aanleggen vlak buiten de zestien en schoot de vrije trap, net zoals vorige week, perfect binnen voor de0-1. Op dat moment een verdiende voorsprong, want SC Wesepe kon daar niet zoveel tegenover stellen.

Opwachting
De van vakantie teruggekeerde Van Beijnum kon het helaas maar één helft volhouden en Loukili verving hem in de rust. In de tweede helft ging het ook niet veel beter en beide ploegen creëerden weinig mogelijkheden en kansen. In de laatste tien minuten mocht B-junior, Stan Berends, zijn opwachting maken in het vlaggenschip van Sportclub Deventer. Positieve ontwikkeling bij Sportclub dus, nadat er 2 weken geleden ook een ander B-junior, Tijn Vegelin, zijn debuut mocht maken voor Sportclub 1! De invalbeurt van Stan was een van de weinige hoogtepunten van deze wedstrijd.

Onnodig spannend
Wedstrijd bleef onnodig tot het eind spannend, tot Martin Kok in de 90e minuut de beslissende 0-2 maakte. Komende zondag wacht de kraker tussen SDOL (nummer 1 van de ranglijst met één wedstrijd meer gespeeld dan SCD en één punt meer) en Sportclub. Weer een nieuwe krachtmeting voor de jongens van trainer Johan van Ommen.

Wedstrijd SC Wesepe – Sportclub Deventer (ruststand 0-1, eindstand 0-2)