maandag, 3 oktober 2022

Deventer binnenstad staat op scherp na spoor van brandstichtingen

DEVENTER – In de nacht van de brand in de Proosdijpassage is op nog twee andere plekken in het Deventer stadscentrum brand gesticht. Dat maakte burgemeester Ron König vrijdag bekend.

Bij al die brandhaarden gaat het waarschijnlijk om het opzettelijk in brand steken van papier of plastic dat op straat is gezet om opgehaald te worden. De gemeente roept bewoners op het materiaal niet ‘s avonds, maar pas ‘s ochtends op straat te zetten.

Niet fijn

Burgemeester Ron König: “Dit is niet fijn. Het is bekend dat er dinsdagnacht altijd veel papier op straat staat. We gaan samen met winkeliers en bewoners kijken of dat anders kan. Bijvoorbeeld door het tijdstip van ophalen te veranderen.”

Als gevolg van de brand in de Proosdijpassage kunnen vier bovenliggende appartementen voorlopig niet bewoond worden. Verzekeraars en taxateurs zijn op dit moment bezig de schade te inventariseren.

Goed zorgen

Bewoners is gevraagd zelf vervangende woonruimte te regelen, maar als dat niet lukt springt de gemeente bij. “We willen goed voor deze mensen zorgen”, aldus burgemeester König.

Met de gedupeerde winkeliers, de bewoners en de eigenaar van de passage heeft de gemeente overleg over het herstel van het afgebrande deel. Wanneer de Proosdijpassage weer open gaat is onduidelijk.

error: Content is protected !!