DEVENTER – Het Goed Deventer, gevestigd aan Harderwijkerstraat 25, houdt vrijdag 23 november een ‘Green Friday’. “Dat is ons antwoord op de groeiende populariteit van retailfenomeen Black Friday. We grijpen deze dag aan om consumenten er extra van bewust te maken hoe waardevol kringloop-shoppen is en hoeveel hiermee op CO2 wordt bespaard. Belangrijkste boodschap: elke kilogram hergebruikte spullen levert één kilogram CO2-besparing op”, aldus filiaalmanager Raimon Strijdveen.

Het Goed maakt zich al jaren hard voor hergebruik. “Met Green Friday willen we ook mensen in en rondom Deventer bewustmaken van de enorme hoeveelheid extra CO2 die Black Friday ‘ons’ kost. Van de productie van al die nieuwe spullen tot het vervoer. De meeste nieuwe producten worden vervoerd met containerschepen. Zestien megacontainerschepen zorgen voor net zo veel vervuiling als alle auto’s in de wereld bij elkaar. Tel uit je winst als er een paar containerschepen minder de oceaan over hoeven. Het is mooi dat we als Deventer en Het Goed kringloop-shoppen in een extra goed daglicht kunnen plaatsen. En dat we kunnen laten zien hoe goed Deventer het al doet, als het gaat om CO2-besparing door hergebruik.”