In de komende winterstop zal er weer veel gebeuren op de wereldwijde-transfermarkt verwacht ik. Veel aflopende contracten in de zomer van 2019, waardoor clubs nog wel eens overstag gaan voor een aanbieding. Vaak de enige manier om nog wat geld te vangen voor een speler die anders vier maanden later zo de poort uit loopt. In Deventer zijn er de afgelopen anderhalf jaar al velen de poort uitgelopen. Spelers die een waarde kenden omdat ze gekocht waren of een doorlopend contract hadden. Veelal mochten ze gratis vertrekken, zonder dat er teveel aandacht aan werd besteed. Er waren er zelfs enkelen die met zakken vol geld de poort uit liepen; een doorlopend contract en transfervrij werden verklaard. Het heeft bakken geld gekost, maar nu het goed loopt hoor je er niemand over. Het zorgt er in ieder geval voor dat de bodem van de schatkist in zicht is. En er waren best leuke inkomsten, maar het ‘verschonen’ van de selectie heeft gewoonweg geld gekost.
Op dit moment kan je stellen dat het een juiste beslissing was, die spelers te laten lopen en af en toe zelfs geld mee te geven. Daardoor ontstond er ruimte voor de huidige groep, waarvan driekwart het uitstekend doet. Er is nog steeds een deel waar John Stegeman geen gebruik van wenst te maken. Zo keek niemand er van op dat er een linksbuiten op proef was vorige week, daar Džepar, Andrade en Langedijk om uiteenlopende redenen er niet renderen. Daarnaast is Stans een zwakke schakel in het huidige spelsysteem, zeker in balbezit. Sjoerd Overgoor mocht klimmen op de ladder van Stegeman, maar het volle vertrouwen lijkt hij niet te krijgen.  Dus dat er op die twee posities een nieuw gezicht gewenst is, was al oud nieuws. Temeer die wens al bekend was afgelopen zomer. Echter raakte de club twee zittende spelers niet kwijt: Rick Ketting en Sjoerd Overgoor stonden al nadrukkelijk in de etalage. Beiden met een redelijk salaris, iedere club mag aankloppen dus. Echter omdat die bodem in zicht is, zal de club het drukst gaan worden met het verkopen van spelers in plaats van aantrekken. Want pas als er iemand vertrekt, dan mag Bosvelt zaken gaan doen.