DEVENTER – In de concertseries van de Stichting Kamermuziek Deventer zal op dinsdag 18 december 2018  om 20.00 uur in de grote zaal van de Deventer Schouwburg een concert plaatsvinden dat wordt verzorgd door de pianist Pavel Kolesnikov.
Deze wereldberoemde vertolker van een bijzonder pianorepertoire is in 1989 geboren in Siberië. Hij studeerde gedurende tien jaren zowel piano als viool, voordat hij zich volledig toelegde op de piano. Sinds zijn Prize Laureate van de ‘Honens Prize’ in 2012 concerteert hij over de gehele wereld, zoals in Carnegie Hall, Wigmore Hall, Berlin’s Konzerthaus, Kumho Art Hall (Zuid Korea) en het Louvre. Ook trad hij op tijdens de BBC Proms. Enkele opvallende recensies die zijn spel karakteriseren zijn: ‘Een unieke persoonlijkheid: hij weet hoe hij verhalen moet vertellen’, ‘Intelligente programmering en uitstekende pianistiek’ en ‘Hier is een dichter van het klavier.’ Pavel Kolesnikov treedt op als solist bij orkesten en hij is vermaard om zijn recitals. Ook zijn er cd’s van hem verschenen. Zijn eerste studio-opname is geheel gewijd aan muziek van Tsjaikovski. In 2016 won hij de Diapason d’Or de l’Année voor zijn opname van Mazurka’s van Chopin.
Ook tijdens dit concert zal er weer een bijzonder programma klinken; het zal gaan over eeuwen muziek. Een persoonlijke keuze van Pavel Kolesnikov, met geheel eigen en voor hem belangrijke verbindingen. Opnieuw een pakkend verhaal.

Op het programma staan werken van Brahms, Beethoven, Tsjaikovski en Louis. Couperin.

Meer informatie is te vinden op www.kamermuziek-deventer.nl