zondag, 25 september 2022

Geen risico’s bij heiwerkzaamheden voormalig vuilstortplaats

DEVENTER – Bewoners aan de Snipperling hoeven zich geen zorgen te maken over gezondheidsrisico’s door het heien op de voormalige vuilnisstortplaats aan de Westfalenstraat. Volgens de gemeente komt er tijdens de heiwerkzaamheden geen stortmateriaal naar boven.

De oude vuilnisstort ligt tegenover het recycleterrein van Circulus-Berkel en wordt nu ingericht als ‘Clean Tech Center’ door Circulus. Hier komen het Groenbedrijf, kantooruimtes  van Circulus-Berkel en de fietswerkplaats van Cambio. Ook het recycleterrein wordt hier naar toe verplaatst. In 2020 moet alles in gebruik genomen zijn.

De onrust bij omwonenden over het heien op het terrein probeerde de gemeente onlangs weg te nemen met een informatie-avond, aldus de Stentor.  Hier werd door de gemeente aangegeven en nu in de raadsmededeling herhaald dat met het heien geen stortmateriaal naar boven wordt gehaald.

In de raadsmededeling wordt wel aangegeven dat er mogelijk stortgas vrij kan komen. Hierom worden ‘veelvuldig metingen verricht’ voor de veiligheid van de werknemers op het bouwterrein.

error: Content is protected !!