DEVENTER – In de vandaag gepubliceerde Keuzegids mbo 2019, een onafhankelijke gids over het mbo, staat Aventus in de landelijke top 20 van beste ROC’s. 29 opleidingen van Aventus zijn benoemd tot topopleiding.   De scores van Aventus laten een mooie stijgende lijn zien. Landelijk gezien staat Aventus op de 19e plaats in de Keuzegids mbo 2019. 29 Aventus-opleidingen zijn aangemerkt als topopleiding, ten opzichte van 17 top opleidingen in de Keuzegids van 2018. Ellen Marks, college van bestuur, is blij met het behaalde resultaat. “De gids laat zien dat studenten ons onderwijs waarderen. Getuige ook het feit dat we er weer een flink aantal top opleidingen bij hebben. De arbeidsmarkt verandert snel en vraagt van ons om continu op zoek te blijven naar betere en innovatieve vormen van onderwijs waarin we de student uitdagen. Steeds vaker doen we dit in samenwerking met bedrijven en regionale partijen. Een mooi voorbeeld hiervan zijn onze creathons en hackathons waarin studenten van verschillende opleidingen zich buigen over vraagstukken uit de praktijk. Belangrijk want we leiden steeds meer op voor een loopbaan en steeds minder specifiek voor een beroep, omdat de banen van nu straks niet meer hetzelfde zijn.”