DEVENTER – Met het openen van een nieuwe weg over de Zandwetering is de nieuwbouwwijk het Steenbrugge in Diepenveen verbonden met de stad Deventer. Tot voor kort vormde het Zandweteringpark een fysieke scheiding tussen Steenbrugge en Keizerslanden en was de nieuwbouwwijk voor automobilisten alleen toegankelijk vanaf de Raalterweg.

De nieuwe weg, de Johan Roebersstraat sluit aan op de Keizerkarellaan, recht tegenover de Karel de Grotelaan. De officiële openinghandeling is verricht door Jan Jaap Kolkman – wethouder van de Gemeente Deventer, Andre ten Vergert – ontwikkelingsmanager bij BPD en Luc Bos – stedenbouwkundig ontwerper van het Steenbrugge.

Door de realisatie van de nieuwe weg en brug kan het verkeer makkelijk doorgang vinden van de wijk naar de stad. Voor fiets- en voetgangers bestond al langer de mogelijkheid om via bruggetjes over de Zandwetering naar Deventer te gaan.

Deze nieuwe woonwijk van de gemeente Deventer, ook wel dorp Steenbrugge genoemd zijn door verschillende partijen ontwikkeld. Dat zijn BPD Ontwikkeling BV, Bemog/Le Clercq, Van Wonen en Woonbedrijf Ieder1. Een groot deel van de woningen wordt gebouwd door Van Wijnen. In totaal komen er in het gebied circa 400 woningen: ongeveer 200 koopwoningen, 70 vrije sector huurwoningen en 130 sociale huurwoningen.

Door Harry Mulder

Vorig artikelWeekend weerbericht
Volgend artikelFiets van Rivel voor Daan