DEVENTER – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 27-jarige man uit Zutphen en een 22-jarige vrouw uit Deventer aangehouden. De man wordt verdacht van poging doodslag en overtreding van de Opiumwet.

Agenten kregen op oudejaarsavond een melding van een bedreiging in een woning in Warnsveld waarbij mogelijk ook een vuurwapen zou zijn gebruikt. Onderzoek in de woning leverde echter niets op. N.a.v. dit incident zou er ook moeten worden uitgekeken naar een grijze station wagon.

Surveillerende agenten zagen die avond/nacht een auto op de Van Heemstrastraat in Zutphen rijden die voldeed aan het opgegeven type en kleur. De auto trok de aandacht vanwege zijn sportieve snelheid. De agenten, die in een onopvallende politie auto reden wilden de auto laten stoppen en gaven dit aan met de zgn. stopplank. Hierop ging de auto er met hoge snelheid vandoor.

Na een korte achtervolging waarbij door de vluchtauto zeer hoge snelheden werd gehaald en waarbij diverse keren werd geprobeerd de politieauto van de weg te duwen, kon deze uiteindelijk met behulp van assistentie van twee andere politieauto´s tot stoppen worden gedwongen in De Stoven. Alle auto´s raakten beschadigd. Omdat er mogelijk sprake was van een vuurwapen werden verdachten met getrokken pistool uit de auto gehaald.

Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau. Bij de fouillering van de man werden een aanzienlijke hoeveelheid bolletjes drugs aangetroffen. Wat voor drugs zal onderzoek moeten uitwijzen. De politie nam de auto in beslag en zette dinsdag het onderzoek voort.

Vorig artikelDSC midwinterloop en kidsrun te Diepenveen
Volgend artikelSnertactie van handbalvereniging Lettele