DEVENTER – Go Ahead Eagles heeft het trainingskamp in Belek afgesloten met een knappe 2-0 zege op Kayserispor, dat uitkomt op het hoogste niveau van Turkije.

Bij Kayserispor in de basis: oud-Eagle Deniz Türüc. De aanvallende middenvelder zag dat zijn voormalige club de grootste kansen kreeg in de eerste helft. Langedijk schoot voorlangs en Navrátil stuitte op Lung, de doelman van Kayserispor.

Na 23 minuten was het wel raak. Go Ahead Eagles combineerde via Van der Venne en Langedijk door de Turkse defensie, waarna laatstgenoemde een niet te missen kans bood aan Thomas Verheydt. De spits schoot van dichtbij in het dak van het doel.

Voor rust werd Kayserispor nog een keer gevaarlijk: spits Bulut dook uit een corner op bij de eerste paal en tikte de bal op de buitenkant van de paal.

Ook in de tweede helft stichtte Go Ahead Eagles het meeste gevaar. Zo vond Navrátil doelman Yildirim twee keer op zijn pad. De tweede inzet belandde tegen het hoofd van de Turkse goalie, die hierna roerloos bleef liggen op het gras. Hij moest – gelukkig wel weer bij kennis – met een ambulance worden afgevoerd. Iedereen bij Go Ahead Eagles wenst hem een goed herstel toe.

In het restant van de wedstrijd – dat nog 20 minuten duurde – scoorde Go Ahead Eagles nog één keer. Bakx nam een vrije trap snel en zette daarmee Van Moorsel alleen voor de doelman. De aanvallende middenvelder schoot de bal keurig onder de ingevallen doelman door: 2-0. Het betekende een fraai slotakkoord van een goed trainingskamp in Belek. Morgenochtend vliegen spelers en staf terug naar Nederland. (Bron: ga-eagles.nl)