DEVENTER – Woensdag 6 februari strijden vier finalisten om de hoofdprijs van het Deventer schoolschaaktoernooi. Het toernooi vindt plaats in de burgerzaal van het stadhuis. 

Om 16.15 uur reikt wethouder Carlo Verhaar de hoofdprijs uit aan de winnaar van het toernooi. De vier finalisten zijn Hagenpoort 1, Hagenpoort 2, De Olijfboom en De Ontdekking. Zij bereikten de finale na drie voorrondes. Aan die voorrondes deden 17 teams en ca. 85 kinderen van 9 basisscholen uit Deventer mee. 

De winnaar en de nummer 2 en 3 plaatsen zich voor de halve finale op 23 maart a.s. van de Oostelijke Schaakbond die in Deventer plaatsvindt. Tijdens deze halve finale strijden zij tegen teams uit andere steden en dorpen. 

Het is inmiddels de 48e editie van het jaarlijkse toernooi. Er is zelfs een wisselbeker uit 1971. Basisschool De Hagenpoort is koploper met 10 kampioenschappen. Het toernooi wordt georganiseerd door enkele schaakouders van de Montessorischool De Ontdekking en het Deventer Schaak Genootschap Pallas