DEVENTER – Go Ahead Eagles heeft door een 4-2 uitzege bij Jong FC Utrecht de tweede plaats van FC Den Bosch in de Keuken Kampioen Divisie in het vizier gekregen. De club uit Deventer staat nu nog maar één punt achter op de Brabanders.

Het duel tussen de beloften van FC Utrecht en de ploeg van trainer John Stegeman stond in het teken van Leon de Kogel, die voor en tijdens de wedstrijd werd geeerd door beide clubs en hun supporters. Toen de voormalig spits van beide clubs in de rust een cheque in ontvangst nam stond er een 2-0 voorsprong voor Go Ahead op het bord. Jeroen Veldmate scoorde na een half uur vanaf de stip en Richard van der Venne verdubbelde twee minuten later de marge. Keelan Lebon bracht na de onderbreking namens de Domstedelingen de spanning terug in de wedstrijd (1-2), maar Veldmate en Van der Venne troffen ook in de tweede helft doel. De tweede Utrechtse goal, een knap schot van Shayne Pattynama, was voor de statistieken. De driepunter brengt Go Ahead tot op één punt van nummer twee FC Den Bosch, dat vrijdag met 1-1 gelijkspeelde tegen Volendam. (Bron: Voetbalprimeur.nl)