DEVENTER – Wouke Boers uit Kampen en Stichting Zwembad De Groene Jager uit Den Ham zijn de winnaars van de Overijsselse Vrijwilligersprijs 2018.

Zij wonnen de juryprijs en ontvingen tijdens een feestelijke uitreiking in het Provinciehuis in Zwolle een waarderingscheque ter waarde van duizend euro uit handen van gedeputeerde Bert Boerman. De publieksprijzen werden gewonnen door Frank Oude Breuil uit Albergen en Buurthuis Veur Mekaar uit Bergentheim. De Overijsselse Vrijwilligersprijs is dit jaar voor de negentiende keer uitgereikt en is een initiatief van de Provincie Overijssel.

Het hoge woord is eruit: de Vrijwilliger van het Jaar 2018 is Wouke Boers uit Kampen geworden. Wouke zet zich in voor initiatief EeTze uit IJsselmuiden, waarbij wordt gekookt om mensen met elkaar te verbinden. Door haar betrokkenheid met anderen komen mensen tevoorschijn uit geïsoleerde plekken en nemen weer deel aan het sociale leven. Wouke is een echte verbinder en organiseert en coördineert veel activiteiten binnen het initiatief EeTze. De jury roemt Wouke om het feit dat zij haar ziel en zaligheid legt in haar vrijwilligers–werkzaamheden bij het initiatief EeTze. Dit doet ze vanuit haar ideaal dat mensen er voor elkaar moeten zijn. 

Tweede plaatsen waren er voor vrijwilliger Nuran Florissen-Kapikiran uit Deventer en vrijwilligersorganisatie Stichting Veteranen Deventer uit Deventer. De derde plaatsen zijn voor vrijwilliger Herman Holtmaat uit Luttenberg en vrijwilligersorganisatie Pop Up Your Talent uit Zwolle.