DEVENTER – De Deventer Vogelvrienden maken zich grote zorgen over de plannen die het college van B&W heeft met het Vogeleiland, het knusse stadsparkje tegenover het NS-station. In het voorstel van het college aan de gemeenteraad, verdwijnen de vogels van het eiland en worden de kooien afgebroken.

De vogelvrienden hebben in de periode 2011-2013 samen met heel veel vrijwilligers, met financiële hulp van de gemeente en met de leerlingen van Vrijeschool De kleine Johannes de kooien opgeknapt en het tegelmozaïek rondom het reusachtige “Vogelei” compleet nieuw aangelegd. De daarin verwerkte 12 kleurige dierfiguren werden geselecteerd uit de tekeningen die de Vrijeschool-leerlingen massaal inleverden. Aanleiding voor dit alles was het 75-jarig jubileum van de vogelvrienden. Het was een gebaar naar de Deventer gemeenschap. Ook is bij die gelegenheid de vogelcollectie vernieuwd en uitgebreid.

Het zou toch jammer zijn als dit moois verdwijnt? Een Vogeleiland zonder vogels is een onbewoond eiland. Daar wil toch niemand heen?!