LETTELE – Ondanks dat de natuur al laat zien zin in het voorjaar te hebben, duurt het toch nog even voordat we Pasen gaan vieren.  Dit jaar valt 1e paasdag op zondag 21 April, de perfecte dag om te beginnen met een paasontbijt en af te sluiten met een paasvuur. Het paasvuur in Lettele staat altijd voor een bult schik, een bult muziek, een bult mensen, een bult gezelligheid en natuurlijk…. een vuurbult. Het hoort er allemaal bij!

Lettele is een dorp van tradities en één van die tradities is dat de Lettelenaar van het jaar de bult mag ontsteken. En laten we dit jaar nou iemand hebben die ervaring heeft met vlammen. Carlijn zette door haar gouden medaille het dorp al eerder in vuur en vlam en wat is er nou mooier dan “de bult” te ontsteken met olympisch vuur. Wij hopen dat Carlijn een gaatje kan vinden in haar schema om het feest te laten ontbranden.

Maar voor velen is een bult vuur niet voldoende om een vurige avond te hebben. Speciaal voor die mensen hebben we ook dit jaar weer een feesttent vol met muziek, enthousiaste mensen achter de bar en een grote pan op het vuur waarin allerlei lekkernijen worden klaargemaakt. Want laten we eerlijk zijn. Een bult eieren eten is leuk, maar een bult zien branden met muziek op de achtergrond en een drankje in de hand is misschien nog wel net even iets leuker. Dat het een eeuwenoude traditie is, wat voor vruchtbaarheid zou moeten zorgen, laten we even voor wat het is. Maar geef gerust uw eigen invulling hieraan.

De muziek wordt dit jaar verzorgt door de band “BLUE MONDAYS” dat belooft dus wat voor 2e paasdag. Al is dat natuurlijk een zorg voor later.
Het paasvuur is dit jaar niet radeloos, voor jou een kans om een mooie prijs te pakken! Dien jouw favoriete nummer of all times in via info@secl.nl en wordt jouw nummer gedraaid dan maak jij kans op 10 SECL munten!! Je moet persoonlijk aanwezig zijn bij de uitreiking, anders gaat de prijs naar iemand anders via loting. Dus maak 1 groot RATJETOE samen met je vrienden die dit ook wel zouden willen! De nummers worden gekozen middels een Radje van Muziek, zo is het altijd spannend welk genre er aan de beurt is.

Maar voordat we gaan vlammen, verzamelen we bij de kerk. Kinderen die het leuk vinden kunnen van daaruit met lampionnen richting het paasvuur. Natuurlijk mogen ze hun ouders meenemen als die dat graag willen.  Wanneer de vrolijke stoet gearriveerd is zal de bult ontstoken worden en kan het feest beginnen. We verzamelen om 19:45, dus wees op tijd.

Tot die tijd is er nog genoeg te doen, maar zet hem vast met rood in de agenda. Het paasvuur 2019, daar moet je bij geweest zijn!

We hebben natuurlijk een bult hout nodig, dus kom al uw schone snoeiafval brengen op de Lettelse Enk. De vier zaterdagen voor Pasen (vanaf zaterdag 23 maart) kan er hout gebracht worden. Dan is het terrein open en zijn er vrijwilligers aanwezig om te helpen met het lossen.

Vorig artikelHazelaars aangeplant op Rielerenk
Volgend artikelKoningsdag in Bathmen 2019