Fietsende toerist zwaar gewond na val in IJssel
11 april Open Huis bij Keurslagerij Dalhuisen
10 april 2019
Weerbericht donderdag door Erwin Hoogenboom
11 april 2019

DEVENTER – In de nacht van woensdag naar donderdag 11 april heeft er rond 00:30 uur een ernstig ongeval plaats gevonden met 3 fietsende toeristen. De 3 heren fietsten over het voetpad van de Wellekade in Deventer. Aan het einde van de (donkere) kade zagen zij een hekwerk over het hoofd, waar één van de drie zo hard op botste, dat hij over de reling vloog en enkele meters langs de kademuur omlaag viel.

Zijn fiets bleef in het hekwerk hangen. Onderaan de kade, aan de rand van de IJssel maar nog wel op het droge, kwam hij op de grond terecht. Meerdere politie-eenheden, een traumaheli en twee ambulances rukten uit om de man te helpen. De man is, volgens de politie met zware verwondingen en buiten bewustzijn, met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn 2 medefietsers bleven ongedeerd. De traumaheli is onderweg omgekeerd en is uiteindelijk niet ter plaatse geweest. Het is nog niet bekend wat de ernst van de verwondingen is en wat de leeftijd of woonplaats / nationaliteit van de man is.

Comments are closed.

error: Content is protected !!