(Door: Drtv Sport)
DEVENTER – Voor Go Ahead Eagles breekt de belangrijkste periode van het seizoen aan. Waar het vorige seizoen als een nachtkaars uitging, is dat dit seizoen totaal anders. Met nog vier competitiewedstrijden te spelen kunnen wij langzaam gaan kijken hoe de route, via de play-offs, naar de Eredivisie er uit zal zien!

Mocht er de komende vier wedstrijden niets in de stand veranderen (haast onwaarschijnlijk), dan begint de ploeg van John Stegeman de nacompetitie in en tegen Den Bosch. De ploeg van Wil Boessen maakt een bijzonder seizoen door. De Bosschenaren hebben afgelopen zomer een flinke kwaliteitsinjectie gekregen, maar zijn na de winterstop de weg een beetje kwijt. Lang leek het erop dat FC Den Bosch een serieuze uitdager voor de topploegen zou gaan worden. Inmiddels is FC Den Bosch haar toppositie kwijt en is het gat met FC Twente opgelopen tot maar liefst 19 punten. Ook is het op het kantoor van FC Den Bosch onrustig. Het voorzitterschap leek lang in handen te komen van Kakhi Jordania, maar dat lijkt nu van de baan. De KNVB ging niet akkoord met de plannen van de ambitieuze club uit Noord-Brabant. Toch blijft het bestuur van Den Bosch hoopvol en is inmiddels in beroep gegaan tegen de uitspraak van de bond. Of deze onrust ook op het veld invloed heeft valt niet uit te sluiten.

Mocht het Go Ahead Eagles lukken om FC Den Bosch uit te schakelen, wacht het een dubbele confrontatie met De Graafschap of Roda JC/Cambuur. Voor menig supporter in Deventer is De Graafschap de ideale tegenstander om te treffen in de play-offs. De afgelopen jaren is de confrontatie tussen beide ploegen een spektakelstuk gebleken zowel in als buiten het veld. Winnaar van deze ronde mag zich opmaken voor de Eredivisie.

Vorig artikelDag van de Verbeelding in de Bibliotheek Deventer
Volgend artikelBijentelling weekend: doe jij ook mee?