Door Alex Schokker
DEVENTER – Warm was het, afgelopen maandag op de Brink. De deelnemers aan de Ronde van Vedett die werd georganiseerd op de zonovergoten Tweede Paasdag moesten hier even rekening mee houden.

De ruim 220 deelnemers worden verdeeld in dertien heats. De eerste, voor de kinderen, gaat van start om 12.00 uur. Daarna volgen onder meer rondes van twintig minuten voor mountainbikers, racefietsen, dames en retrofietsen. De laatste heat start om 16.30 uur.
Ook mensen van de Deventer Wielerclub De Zwaluwen zitten in het bestuur. ,,We willen veel meer wielerevenementen organiseren’’, zegt Van der Loos. ,,Wat precies, dat weten we nog niet. p de hoofdsponsor na komen vrijwel alle geldschieters uit Deventer en omgeving. Sommigen met geld, anderen met goederen. ,,Zo zijn we erg blij dat we de faciliteiten van De Zwaluwen kunnen lenen’’, zegt Van der Loos. ,,Dat scheelt veel werk.’’ De Deventer wielerclub levert ook de meeste vrijwilligers. ,,Al kunnen we altijd meer mensen gebruiken’’, zegt Van der Loos lachend.
Het evenement trok veel kijkers op de Brink.

Vorig artikelWeerbericht dinsdag door Erwin Hoogenboom
Volgend artikelOnafhankelijk onderzoek VVD: stoppen met De Viking beste optie